Veliki trade – Chris Paul prelazi u Houston?!

Sjajni playmaker i mozak LA Clippersa, Chris Paul, zamijenit će Kaliforniju Teksasom u dosad najvećoj razmjeni ovog ljeta. Poznati NBA novinar Adrian Wojnarowski potvrdio je da je dogovor postignut i Paul će se naredne sezone činiti ubojiti duet sa sjajnim Jamesom Hardenon.

U suprotnom smjeru će odlični Lou Williams, koji je bio jedan od finalista za izbor najboljeg šestog čovjeka lige, Patrick Beverly, član najbolje obrambene petorke lige, i Sam Dekker, a Houston Clippersima prepušta i jedan izbor u prvoj rundi drafta iduće godine.

Chris Paul istinska je legenda NBA lige – devet puta je bio sudionik All-Star utakmica, devet puta biran je u najbolje momčadi NBA lige i devet puta je zaslužio izbor u najbolju obrambenu petorku. Uz to, mi smo ga svrstali i među najbolje igrače do šest stopa svih vremena – na visoko drugo mjesto.

Priča kaže da je upravo James Harden bio ključan u nagovaranju vodstva Rocketsa na ovu razmjernu jer su popularni Brada i Paul o tome već duže vremena razgovarali. S obzirom da mu je sa Clippersima ostala još jedna godina ugovora prije ovog dogovora, Rocketsi na usluge ovog genijalca mogu računati tek godinu dana, ali nakon toga Paul sa klubom iz Teksasa može potpisati i maksimalni ugovor težak 205 milijuna dolara.

Prošle sezone playmaker momčadi iz Los Angelesa u prosjeku je bilježio 18 koševa i 9.2 asistencija, ali momčad mu je, kao i godinu prije, ispala u prvoj rundi doigravanja (od Utah Jazza). S obzirom da su Clippersi godinama pokazivali ambicije koje su sezale puno više od toga, očito je Paulu dosadilo čekati.

Houston je definitivno dobio ogromno pojačanje.