Utakmica za pamćenje Spursa i Thundera!

Kakva utakmica! San Antonio Spursi su savladali Thundere nakon dva produžetka sa čak 154:147!

LaMarcus Aldridge je postigao rekord karijere sa 56 poena i sebe ozbiljno nametnuo kao potencijalnog All Stara na februarskom skupu najboljih igrača. Uz to je imao i 9 skokova i 4 blokade. Pored njega u ekipi Spursa odlični su bili Derrick White (23 poena i 8 asistencija) kao i Marco Belinelli koji je sa klupe ušao i postigao 19 poena.

Kod Oklahome Russell Westbrook je imao monstruoznu partiju sa 24 poena (11/22 šut) uz čak 24 asistencije i 13 skokova, a Paul George ga je pratio sa 30 poena i 8 skokova. Jerami Grant je postigao 25 poena (12 skokova), a Terrence Ferguson 21 poen, ali to ništa nije bilo dovoljno.

Spursi su pogodili prvih 14 šuteva za tri poena (ukupno 16/19) i time oborili klupski rekord. Sa 14 pobeda u poslednjih 18 utakmica, Spursi su stigli na samo jednu pobedu od Oklahome za deobu trećeg mesta na Zapadu.

Šta reći o samoj utakmici? Na kraju regularnog dela Spursi su imali 5.6 sekundi da nakon time outa dobiju utakmicu, ali je DeRozan promašio šut. Slična situacija se desila i na kraju prvog produžetka, a tragičar je opet bio DeRozan. Ipak, već sredinom poslednjeg produžetka Spursi su napravili odlučujuću razliku i priveli meč kraju.

Ostatak pregleda i više o novoj fenomenalnoj utakmici Nikole Jokića pročitajte ovdje.