NBA transferi: Carmelo Anthony ide u Oklahoma City Thunder!

Carmelo Anthony ide u Oklahoma City Thunder! Sapunica koja je trajala cijelo ljeto napokon je, čini se, okončana. Naime, prema uglednom novinaru ESPN-a, Adrianu Wojnarowskom, New York Knicksi napokon su odlučili što će sa svojo zvijezdom koja je u više navrata izražavala nezadovoljstvo vodstvom kluba. Dugo su kao prvi favoriti za njegove nove poslodavce slovili Houston Rocketsi, ali očito se taj dogovor nije uspio finalizirati.

S obzirom da se Anthony odrekao klauzule koja je zabranjivala bilo kakav trade, Knicksi će za njega dobiti Enesa Kantera, Douga McDermotta i jedan pick druge runde idućeg drafta. Čini se da je ključnu ulogu ovdje odigrao pomoćni GM Thundera Troy Weaver koji se s Anthonyjem zna još od igračevih studentskih dana.

Što sve ovo znači? Pa u svakom slučaju, Thunderi sada postaju sila na ionako moćnom Zapadu. Uz prošlosezonskog MVP-a Russella Westbrooka i veliko pojačanje Paula Georgea, s Carmelom Anthonyjem ova momčad postaje još jača. Međutim, treba svakako reći da je klub debelo zašao u tzv. luxury tax i zbog toga će morati platiti čak 27 milijuna dolara, a i George i Westbrook mogu postati slobodni igrači iduće ljeto. Kako će se stvari odvijati za desetak mjeseci teško je reći, ali Anthonyjev ugovor trebao bi trajati još dvije godine i vrijedi 54 milijuna dolara. Čini se da vodstvo Thundera puno očekuje od nadolazeće sezone.