Kako nakon Thibbsa?

Sinoć je poprilično odjeknula vijest da je Tom Thibodeau dobio otkaz sa obje pozicije koje je držao u organizaciji Wolvesa (“president of basketball operations” i glavni trener). Nije da se o tome nije govorilo i prije, ali Wolvesi su sinoć dosta uvjerljivo sredili Lakerse i primaknuli se gužvi koja vlada oko crte koja razdvaja momčadi koje idu u playoff i one koje će imati dugi odmor. Minnesota je 11. sa 19-21, dok su upravo Lakersi osmi sa 21-19. Međutim, Lakersi na LeBrona neće moći računati još nekoliko dana.

Kako javlja ESPN, Thibbs je otpušten odmah nakon utakmice. Ostat će zapisano da je upravo Thibodeau (uz pomoć svoje ekipe iz Chicaga) prekinuo sušu koja je u Minneapolisu trajala 14 godina – toliko, naime, Wolvesi nisu vidjeli playoff. Ipak, Rocketsi su se s njima lako obračunali već u prvoj rundi (4-1). Posao je dobio 20. 4. 2016., a sa 97 pobjeda Thibbs je izjednačen na drugom mjestu u povijesti franšize sa Rickom Adelmanom (prvi je pokojni Flip Saunders). Upisao je i 107 poraza.

I što sad? Pa sve upućuje na to da Wolvesi više neće objedinjavati funkcije, tako da Gregg Popovich ostaje jedini trener i predsjednik “košarkaških operacija” u ligi. Za mjesto na klupi spominju se dva imena zasad – Fred Hoiberg, koji je nedavno dobio otkaz iz Chicaga gdje je došao upravo nakon Thibbsa, i Chauncey Billups. Potonji je za Wolvese igrao od 2000. do 2002., prije nego što je otišao u Pistonse s kojima će osvojiti onaj čuveni naslov 2004. kao i titulu MVP-a finala (4-1 protiv Lakersa). Ujedno je i jedan od kandidata za ulazak u Kuću slavnih ove godine.

Do izbora novog trenera, momčad će voditi Ryan Saunders, sin pokojnog Flipa koji je bio alfa i omega kluba.