Joerger: Za Dončića nema granice

Prije nego što su Kingsi slavili sinoć kod Mavericksa i prekinuli niz momčadi iz Dallasa od 11 uzastopnih domaćih pobjeda, gostujući trener Dave Joerger imao je samo riječi hvale za Luku Dončića. Podsjetimo, Dončić je tu utakmicu završio sa 28 poena i 9 asistencija i bio daleko najrapoloženiji kod domaćina. Bilo je zanimljivo čuti trenerovo predviđanje.

– On ima puno različitih vještina i mislim da će postati izvrstan šuter. Kad se to dogodi, on će postati još brži. Odličan je u kontroli lopte i zna kako treba igrati. Možda su neki mislili da za njega postoji gornja granica. Ja je ne vidim. Ali on je odličan za njih (Dallas, op.a.) i bit će sjajan za cijelu ligu.

Zanimljivo, upravo su Kingsi birali prije Dallasa i odlučili su se za Marvina Bagleyja III sa sveučilišta Duke. Daleko od toga da su pick uzalud potrošili – Bagley igra na pozicijama 4 i 5 i bilježi 12.7 poena, 6.1 skok i 1 blokadu za 23 minute po utakmici – ali Dončić je ipak zasad ostvario puno više.

Sacramento je zadnji put u playoffu igrao 2006., a nakon što su Wolvesi prošle godine napokon ušli u drugi dio sezone, upravo su Kingsi momčad s najdužom sušom po tom pitanju. Zato su trenutnih 16-13 i šesto mjesto konferencije vrlo ugodno iznenađenje.