Butler opet pravi probleme

Jimmy Butler težak je tip, to znaju svi koji iole prate NBA ligu. Međutim, kada je napokon, recimo to tako, uvjerio Wolvese da ga pošalju u Philadelphiju u zamjenu za Darija Šarića i Roberta Covingtona izgledalo je da je napokon dobio što želi – ozbiljnu momčad koja je pretendent za sam vrh Istoka, a u kojoj bio on svojom vještinom i iskutvom mogao imati ključnu rolu.

Ništa od toga, izgleda.

Jučer je objavljena vijest da je Butler ušao u konflikt sa trenerom Sixersa Brettom Brownom. Povod je navodno Butlerova želja da se napadi više temelje na “iso-ballu” i pick-and-roll situacijama koje bi mu više odgovarale. Brown daje dosta slobode svojim igračima u napadu, a Sixersi definitivno ne igraju na način na koji bi Jimmy želio. Neki izvori navode da je Butler bio “agresivan” i “pokazao manjak poštovanja” prema treneru, ali Brown je rekao da nema nikakvih problema.

Kemija u Sixersima definitivno nije bajna, a Butlerova spora prilagodba momčadi ne pomaže. Ono što je svakako bitno za napomenuti je da Butler može postati slobodan igrač na ljeto. Sixersi će svakako željeti potpisati novi ugovor, a prednost nad konkurencijom im je što mu mogu ponuditi veći iznos, što je Butleru izgleda glavni prioritet. Međutim, bude li ovakvih ekscesa još, to bi svakako moglo doći u pitanje.